Termékek Menü
Katt rá a felnagyításhoz

Frontpro 4-10 kg 3db

Ár:
11.800 Ft
Bolha- és kullancsirtó rágótabletta kutyák számára
Cikkszám: 4064951003820
Egységár: 3.933,33 Ft/db
Elérhetőség: 15 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 119
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás GLS-sel: 2024. április 02.

Termék oldal 3 kártya

Termék leírás

FrontPro Rágótabletta kutyáknak 4-10kg Afoxolaner tartalmú, kényelmes és hatékony védekezést kínáló rágótabletta bolha és kullancs fertőzöttség ellen. Használata során nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így biztonságosan alkalmazható kisgyermek közelében levő kutyán is. Hatásos rendszeresen kozmetikázott, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel hatásidejét sem a víz, sem a samponos fürdetés nem befolyásolja. Szájon át alkalmazandó, ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható. PETNET.HU

FrontPro Rágótablettával történő egyetlen kezelés 1 hónap védelmet nyújt a bolhák és 1 hónapos védelmet biztosít a kullancsok ellen. Ismételt kezelésre a kullancsfertőzöttség elkerülése végett 1 hónapos időközzel kerülhet sor.

Mivel a FrontPro Rágótabletta használata során, a kutya testfelületére nem kerül hatóanyag, így nem rendelkezik távol tartó, repellens hatással, így a bolháknak és kullancsoknak meg kell kapaszkodni az állaton, és el kell kezdeni vért szívni. Elvileg a szer előbb elpusztítja az élősködőt, minthogy az beolthatná a fertőzést a gazdatestbe, de a terjesztett betegségek átvitelének lehetősége nem zárható ki teljesen.

A FrontPro Rágótabletta kutyáknak jellemzői:
• afoxolaner tartalmú készítmény, az afoxolaner az izoxazolin családba tartozó rovar- és atkaölő szer.
• hatékony a kifejlett bolhák valamint számos kullancsfaj - többek között a Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus - ellen.
• a bolhákat 8 órán belül (a peterakás előtt elpusztítja a bolhákat megelőzve a lakás szennyeződését),
• a kullancsokat 48 órán belül elpusztítja,
• nem rendelkezik szúnyog távoltartó hatással.

Amit a termék hatóanyagáról tudni érdemes:
Az afoxolaner az izoxazolin családba tartozó rovar- és atkaölő szer. Az afoxolaner elsősorban a neurotranszmitter gamma-amino-vajsav (GABA) által vezérelt kloridcsatornákon hat, hatását azáltal fejti ki, hogy gátolja a kloridionok sejtmembránon keresztüli pre- és posztszinaptikus átvitelét. Mindez a rovarok és atkák központi idegrendszerének kontrollálatlan működéséhez és pusztulásukhoz vezet. Az afoxolaner szelektív toxicitása a rovarok/atkák és emlősök között a rovar/atka és az emlős GABA receptorok különböző érzékenységéből eredhet.

Az afoxolaner hatékony a kifejlett bolhák, valamint számos kullancsfaj – többek között a Dermacentor reticulatus és D. variabilis, Ixodes ricinus és I. scapularis, Rhipicephalus sanguineus, Amblyomma americanum, és Haemaphysalis longicornis – ellen.
• Ennek a szövegnek a forrása a PETNET.HU webáruház!
A FrontPro Rágótabletta kutyáknak ajánlott:
Kutyák bolhafertőzésének (Ctenocephalides felis és C. canis) kezelésére legalább 5 héten át. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.
Kutyák kullancsfertőzésének (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) kezelésére. Egyetlen kezelés legfeljebb egy hónapon keresztül elpusztítja a kullancsokat.
A bolháknak és a kullancsoknak meg kell telepedniük a gazdán és el kell kezdeniük táplálkozni ahhoz, hogy a hatóanyag hasson rájuk.

Adagolás:
Az Frontpro tabletták rághatóak és ízletesek a legtöbb kutya számára. Ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható.
4-10ttkg között 1db FrontPro 28,3 mg rágótabletta

Felhasználási javaslat:
Bolha és kullancs fertőzöttség kezelése:
Havonta a teljes bolha- és/vagy kullancsszezon alatt, a helyi járványtani helyzetnek megfelelően.

Ellenjavallat:
Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatás:
Nagyon ritkán enyhe gyomor-bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés), viszketés, kedvetlenség, kóros lesoványodás és idegrendszeri tünetek (rángatódzás, koordináció hiánya és izomremegések) voltak megfigyelhetők. A legtöbb tünet kezelés nélkül megszűnt és rövid ideig állt fenn.
Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!
Különleges tárolási előírás:
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon az EXP után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
A parazitáknak el kell kezdeniük táplálkozni a gazdán ahhoz, hogy az afoxolaner hasson rájuk: ezért a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének kockázata nem kizárható.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb kölyökkutyáknál és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyáknál a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny-kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Egyszerre csak egy rágótablettát vegyen ki a buborékcsomagolásból azért, hogy a gyermekek az állatgyógyászati készítményhez ne férhessenek hozzá. A buborékcsomagolást a benne maradó rágótablettákkal helyezze vissza a papírdobozba.
Használat után mosson kezet.

Vemhesség és laktáció:
A patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással, sem semmilyen mellékhatással a hímek és nőstények reprodukciós képességére. Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején illetve tenyészkutyákon. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny-kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Túladagolás:
A maximális adag 5-szörösével kettő-négy hetes időközönként 6 alkalommal megismételt kezelést kapó 8 hetesnél idősebb egészséges beagle kölyökkutyákon nem jelentkeztek mellékhatások.

Tartalmaz 3db 28,3 mg-os szögletes tabletát

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezeket a termékeket ajánljuk még